Image
Eva Landén.
Eva Landén. Bild: David Schmidt/Pixprovider

Corem tar sitt nya koncept till Backa

Bygg/Arkitektur Corems koncept Pro Stop, handelsområden för yrkesbutiker inom byggsektorn, utvecklas vidare. Under 2018 har projektering och upphandling av Pro Stop Backa i Göteborg genomförts, och byggnation påbörjas nu under andra kvartalet 2019.
Publicerad den 26 April 2019

Hyresavtal finns tecknade med K-Rauta och Din Bil, samt sedan mars 2019 även med Elektroskandia. Entreprenadavtal har tecknats med Wästbygg avseende uppförandet av byggnader och markområden, till ett ordervärde om 337 miljoner kronor.

Fastigheten Backa 96:2 är belägen på Exportgatan, intill E6 och den kommande Marieholmsförbindelsen vilket ger ett mycket fördelaktigt kommunikationsläge i Göteborg. När området är färdigutbyggt beräknas det omfatta cirka 22 500 kvadratmeter, med butikslokaler i varierande storlek.

Corem har under 2018 uppfört en liknande handelsplats i Borås, där Hornbach och Bevego öppnade sina butiker under 2018. Pro Stop Borås utvecklas under 2019 vidare med etapp 3, med Granngården som första hyresgäst.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige