Image
Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.
Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem. Bild: Klövern

Corem säljer två fastigheter i Göteborg för 111 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Corem har tecknat avtal om försäljning av två fastigheter i Göteborgsområdet till ett underliggande fastighetsvärde om 111 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.
Publicerad den 31 Maj 2023

Fastigheterna, Göteborg Sävenäs 169:1 och Partille Ugglum 7:117, har en total uthyrningsbar area om 10 970 kvadratmeter som utgörs huvudsakligen av lokaler för industri och lager. Hyresvärdet uppgår till cirka 10 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 98 procent.

– Detta är ett led i vår uttalade strategi om nettoförsäljningar under 2023. Det är glädjande att se att det finns en fortsatt fungerande transaktionsmarknad, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Frånträde är planerat till den 15 juni 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige