Image
Corem avyttrar tio fastigheter för 425 miljoner kronor
Corem avyttrar tio fastigheter för 425 miljoner kronor Bild: Istock

Corem säljer tio fastigheter till LW i Kalmar

Bolag Corem har idag tecknat avtal om att avyttra en portfölj om tio fastigheter i Kalmar till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 425 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.
Publicerad den 14 April 2023

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 48 600 kvadratmeter och består främst av lokaler för kontor, handel och lager. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till cirka 92 procent.

– Det är glädjande att se att det finns en fortsatt fungerande transaktionsmarknad trots utmanande tider, säger Peeter Kinnunen, chef för transaktioner på Corem.

Fastigheterna som säljs är Apotekaren 20, Fredriksdal 1, Gumsen 31, Gumsen 41, Koljan 24, Lärlingen 5, Mästaren 28, Rybsen 1, Tenngjutaren 1 och Timotejen 1. Fastigheterna planeras att överlåtas till köparen LW Fastigheter den 3 maj 2023.

Walthon Advokater har varit Corems juridiska rådgivare i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige