Image

Corem och NREP bygger terminal

Bygg Corem och NREP - Nordic Real Estate Partners - har genom ett gemensamägt bolag tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Posten AB om uppförandet av en ny terminal i Veddesta norr om Stockholm. Terminalen på cirka 19 000 kvadratmeter kommer att bli Postens största logistikarbetsplats med cirka 450 anställda och beräknas stå klar i slutet av 2013.
Publicerad den 10 Augusti 2011

Corem och NREP kommer att tillskjuta mark från sina respektive fastigheter Veddesta 2:79 och Veddesta 2:80 för att bilda en ny gemensamt ägd fastighet där projektet skall uppföras. Totalt kommer markarealen för den nya sammanslagna fastigheten att uppgå till drygt 80 000 kvadratmeter. Projektet kommer att ledas av NREP och den totala kostnaden kommer att vara cirka 245 miljoner kronor.
- Vi är mycket nöjda med att Posten har valt vårt område i Veddesta för sin nya strategiska Stockholmshub. Vi har kontinuerligt arbetat med att utveckla området till ett modernt logistikcenter för att attrahera långsiktiga hyresgäster. Med tecknandet av detta avtal har vi fått den sista pusselbiten på plats för nordvästra Stockholms nya logistikhub, säger Rickard Svensson-Dahlberg, partner på NREP.

- Etableringen av den nya terminalen blir ett utmärkt komplement till vårt befintliga bestånd i Veddesta. Det är ett mycket intressant och komplext projekt som har möjliggjorts genom ett bra samarbete mellan Corem och NREP som fastighetsägare samt Posten som blivande hyresgäst. Järfälla kommer att få 450 nya arbetstillfällen och även ur ett miljöperspektiv så kommer projketet att vara positivt, då Posten räknar med att minska den totala körsträckan för last- och skåpbilar med mer än 1 300 mil per år, säger Håkan Engstam, transaktionschef på Corem Property Group.


Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Boverket om investeringsstöden: "Ser inte vilka syften som uppnås med det här"

Bostäder Boverket bekräftar den mörka bild för utvecklare med investeringsstöd utanför storstadsregionerna som målades upp på Fastighetssverige i fredags, efter regeringens senaste ändring.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY