Image
Henrik Jarl, vd för Compare-IT
Henrik Jarl, vd för Compare-IT Bild: Compare-IT

Compare-IT köper OurLiving AB

Bolag Proptechbolaget Compare-IT Nordic AB köper i OurLiving AB och genomför en företrädesemission.
Publicerad den 29 Oktober 2021

– Vår strategi som ett proptech-bolag är att bli en totalleverantör för digitalisering av fastighetsbranschen. Förvärvet av OurLiving ligger helt i linje med våra målsättningar att bli ett SaaS-bolag och planen och strategin är att komplettera med fler förvärv framöver. Med OurLivings plattform kan vi addera vertikaler och tillämpningar för att täcka ytterligare delar av kundresan. Dessutom breddar vi vår kundbas, kompetens och organisation där OurLiving-teamet kommer att passa väldigt väl in i Compare-IT familjen, säger Henrik Jarl, vd för Compare-IT, som är noterat på Spotlight.

OurLiving är en boendeplattform för bostadsutvecklare, fastighetsägare, hyresvärdar och bostadsrättsföreningar som på ett modernt, hållbart och professionellt sätt vill hantera information, dokumentation, tjänster och kommunikation för sina kunder, hyresgäster och medlemmar. OurLiving startade 2016 och har idag ett stort antal professionella kunder där OurLiving-plattformen är en del i kundernas varumärkesbyggande genom funktioner som stödjer deras kundresa. Exempel på kunder är Boklok, Skanska, Peab, Stadsbostäder, HSB Sundsfastigheter med flera.

Den preliminära köpeskillingen uppgår till 15,4 miljoner kronor.
I samband med förvärvet föreslås en företrädesemission om drygt 20 miljoner aktier som emitteras till 1,00 kronor.
Emissionen ska godkännas av en extra bolagsstämma.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige