Image
Kista Galleria.
Kista Galleria. Bild: Citycon

Citycon förvärvar resterande del av Kista Galleria

Transaktioner Citycon är i slutskedet att ta över resterande andel (50 procent) i Kista Galleria i Stockholm. Förvärvet offentliggjordes i samband med företagets årsbokslut. Kanadensiska bolaget CPP Investments säljer sin andel och därmed äger Citycon Kista Galleria till 100 procent.
Publicerad den 20 Februari 2024

– Vi har samägt Kista Galleria med CPP Investments sedan 2013 då vi köpte 50 procent av Kista Galleria. Kista Galleria är en av våra största centrum i Norden och vi har stora planer för centrumet. Därmed är det också strategiskt viktigt för oss att äga Kista Galleria till 100 procent, säger Erik Lennhammar, Chief Development Officer på Citycon.

Kista Galleria ligger i Järvaområdet i Stockholm och är ett av Sveriges största och mest välbesökta centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger, service och upplevelser. Här finns drygt 130 butiker och restauranger, Filmstaden Kista, O´Learys Bowling & Gokart, studentlägenheter och ett serviceutbud med gym, bibliotek, BVC, vårdcentral, tandläkare och mycket mer på en uthyrbar yta om nästan 100 000 kvm.

Citycons fastighetsportfölj på fyra miljarder euro består idag av 33 centrum i de största städerna i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland. Citycons centrum betjänar miljontals besökare med handel, dagligvaror, hälsovård, kommunala tjänster, kontor och boende.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige