Image

Catena sänker lånekostnaden

Ekonomi/Finansiering Catena har gjort en större omläggning av bolagets swapavtal och sänker därmed sina lånekostnader.
Publicerad den 24 Mars 2017

Catena har gjort en större omläggning och förlängning av 2 266 miljoner kronor av bolagets swapavtal som totalt omfattar en volym om 4 458 miljoner kronor. Omläggningen har gjorts värdeneutral vilket innebär lägre ränta över en längre period. Den vägda genomsnittliga räntan i swapportföljen sänks med cirka 0,3 procent från 2,6 till 2,3 procent.

Den genomsnittliga löptiden för swapportföljen efter omläggningen är 7,2 år (med individuella löptider mellan 4 och 9 år).

Effekten av dessa transaktioner är en minskning av Catenas räntekostnad med cirka 12,6 miljoner kronor på årsbasis.

Den genomsnittliga räntan i Catenas låneportfölj efter omförhandlade lån under kvartal 1 samt efter dagens omläggning av swapavtal uppgår till cirka 3,4 procent med en vägd räntebindningstid om 4,5 år.

- Catena anser att den omläggning vi gör resulterar i en väl balanserad säkringsportfölj för såväl räntenivå som bindningstid vilket bidrar till en stabil intjäningsförmåga framöver, säger CFO Peter Andersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige