Image
Maths Carreman.
Maths Carreman. Bild: Catena

Catena säljer logistikmark i Nykvarn

Transaktioner Hyresgästen Söderenergi kommer att förvärva Catenas mark i Nykvarn.
Publicerad den 14 Oktober 2019

Affären omfattar fastigheten Mörby 5:28 i Nykvarns kommun, en tomt som omfattar cirka 95 400 kvadratmeter, i fastigheten ingår också en mindre byggnad om 186 kvadratmeter. Söderenergi har, i sitt hyresavtal, haft möjligheten att förvärva den aktuella marken och idag har Söderenergi nyttjat denna rättighet. Försäljningen kommer att ske som en bolagsförsäljning till ett underliggande värde om cirka 83 miljoner kronor med tillträde under kvartal fyra 2019.

– Vi har länge haft en god relation med Söderenergi och fullföljer nu det avtal vi haft, kommenterar Maths Carreman, Catenas Regionchef i Stockholm.
Köparen Söderenergi är en av Sveriges största fjärrvärmeproducenter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytiker: SBB står inte och faller med Ilija Batljan

Bolag Arctic Securities analytiker Anna-Karin Hempel resonerar kring vad som sker i företaget, vad som är viktigt att titta på framöver och var osäkerheten är som störst. Hon ger också för Fastighetssverige ett konkret råd hur man ska göra med aktien.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY