Image

Catena höjer utdelningen till tre kronor

Bolag Catenas förvaltningsresultat för helåret 2014 förbättrades med 39 procent, och bolaget höjer utdelningen till 3,00 kronor (2,00).
Publicerad den 26 Februari 2015
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Hyresintäkterna ökade med 36 procent till 431,3 miljoner kronor (316,8).

Driftsöverskottet ökade med 47 procent till 325,7 miljoner kronor (221,3).

Förvaltningsresultatet ökade med 39 procent till 204,9 miljoner kronor (147,0).

Årets resultat blev 344,2 miljoner kronor (138,4), motsvarande ett resultat per aktie om 13,49 kronor (9,81), varav värdeförändringar på derivat ingår med -150,6 miljoner kronor (4,4) och värdeförändringar på fastigheter ingår med 386,0 miljoner kronor (33,3).

- Vi är en god bit på väg att etablera Catena som Sveriges ledande logistikfastighetsbolag. Efter en god volymtillväxt under året var den uthyrningsbara ytan på våra logistikfastigheter vid årsskiftet 712 000 kvadratmeter och värdet cirka 4,5 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 6 300 kronor per kvadratmeter. Vi noterar, trots stora avflyttningar om drygt 100 000 kvadratmeter, en mycket positiv utveckling av uthyrningsgraden, där vi inte bara fyller avflyttade ytor utan även fyller tidigare outhyrda ytor och då får en uthyrningsgrad per årsskiftet som uppgår till hela 96 procent, att jämföra med 87 vid ingången av året. Det är glädjande att vi har fått in ett stort antal nya kunder via våra genomförda nyuthyrningar och samtidigt ha en stor volym av initierade och påbörjade nyproduktionsprojekt, säger vd Gustaf Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige