Image
Catena bygger ut fastighet åt Coop.
Catena bygger ut fastighet åt Coop. Bild: Catena

Catena bygger ut fryslager till Coop i Enköping

Bygg/Arkitektur Catena investerar 124 miljoner kronor i en tillbyggnation för hyresgästen Coop Logistik i Enköping.
Publicerad den 8 November 2022

Tillbyggnationen om cirka 5 800 kvadratmeter uppförs i direkt anslutning till Catenas befintliga logistikanläggning som hyrs av Coop och omfattar cirka 10 900 kvadratmeter på fastigheten Stenvreten 8:33 i Enköping. Den nya tillbyggnationen utgörs av ett toppmodernt fryslager och både den nya och den befintliga delen miljöcertifieras enligt Breeam InUse. En solcellsanläggning ska installeras och insatser kommer att ske för att tillföra gröna ytor och skapa bättre förutsättningar för biodiversitet. Avtalslängden är 14 år med ett uppskattat driftsöverskott om drygt 8,3 miljoner kronor.
– Vi är glada att vi nu kan använda ytterligare en del av tomtytan och hjälpa Coop att expandera på platsen och öka sin kapacitet för fryslagring genom att tillföra kylda utrymmen där vi dessutom kan nyttja höjderna maximalt, säger Catenas regionchef i Stockholm, Tobias Karlsson.

Coop är en av Sveriges största livsmedelskedjor. Coop Logistik svarar för effektiv drift av transporter, terminaler och varuförsörjning till Coops mer än 800 butiker.
– Med utbyggd terminal i Enköping kan vi utöka vår verksamhet och bättre serva befintliga butiker och kunder med frysvaror. Med större terminal får vi större lagerkapacitet, fler in- och utlastningsportar och vi kan växa i takt med Coops tillväxt. Samtidigt säkrar vi att Coop kan flytta in i en energieffektiv byggnad där såväl byggnadsprestanda som energiförsörjning är valda med omsorg, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige