Image
Foodhills Fastigheter, ett bolag som samägs av bland andra Catena och Backahill, bygger ny logistikanläggning till HelloFresh i Bjuvs kommun.
Foodhills Fastigheter, ett bolag som samägs av bland andra Catena och Backahill, bygger ny logistikanläggning till HelloFresh i Bjuvs kommun. Bild: Catena

Catena bygger ny logistikanläggning till HelloFresh

Bygg/Arkitektur Foodhills Fastigheter, ett bolag som samägs av bland andra Catena och Backahill, bygger ny logistikanläggning till HelloFresh i Bjuvs kommun.
Publicerad den 12 November 2021

En logistikanläggning om drygt 27 400 kvadratmeter uppförs vid Foodhills livsmedelscentrum i Bjuv, ett område där Findus tidigare haft produktionsanläggningar. Idag lockas etableringar och företag med intresse för tillväxt och innovation inom livsmedelsområdet till platsen som fungerar som en katalysator för kunskapsutveckling inom livsmedelsproduktion. Företag som exempelvis Sydgrönt, Lantmännen, Nowaste, Glimåkra Åkeri, Nutifood och Foodhills har verksamhet i området.

Foodhills Fastigheters investering för den nya anläggningen är 334 miljoner kronor. Certifiering kommer att ske enligt Miljöbyggnad Silver och på taket installeras en solcellsanläggning.

Ett 10-årigt hyresavtal har tecknats med HelloFresh, ett världsledande matkasseföretag som erbjuder hemleverans av matkassar med recept och kvalitativa råvaror i exakta mängder för en komplett måltid. HelloFresh hyr sedan tidigare lokaler i området.
– HelloFresh vidareutvecklar matkassekonceptet och har ett erbjudande som bidrar till minskat matsvinn. Vi är mycket glada att HelloFresh väljer Bjuv som fortsatt bas för sin tillväxt på den svenska och danska marknaden, säger Foodhills Fastigheters vd Mikael Halling.

HelloFresh planerar att flytta in den nya anläggningen under hösten 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige