Image
Castellum köper i Slakthusområdet.
Castellum köper i Slakthusområdet. Bild: Castellum

Castellum köper av Humlegården i Slakthusområdet

Transaktioner Castellum köper tomträtten Sandhagen 9 i Slakthusområdet av Humlegården för cirka 300 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2020

– Slakthusområdet är ett av Stockholms mest intressanta utvecklingsområden. Genom denna affär ökar vi våra möjligheter bygga och erbjuda kontorsvolym i ett strategiskt utvecklingskluster, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum AB.

Anneli Jansson, vd för Humlegården:
– Sandhagen 9 har varit i Humlegårdens ägo sedan 2004 och värdeutvecklingen har under dessa år varit mycket stark. Försäljningen är i linje med vår strategi om att fokusera på våra primära kluster i Stockholmsområdet, där vi kan ta ett större grepp om utvecklingen av platsen och skapa synergier i vår förvaltnings- och utvecklingsportfölj.

Humlegården anger det underliggande fastighetsvärdet i affären till 310 miljoner kronor, medan Castellum anger ett förvärvspris om 298 miljoner kronor inklusive omkostnader om cirka 2 miljoner kronor.

Huset är byggt 1989 på adressen Rökerigatan 19 i direkt anslutning till Arenavägen som kommer att utvecklas till ett urbant huvudstråk genom området. Slakthusområdet är ett av Stockholms mest spännande områden där en ny modern stadsdel utvecklas med rätt mix av kontor, bostäder, handel, kultur och företagande. Castellum deltar aktivt till att förverkliga visionen för området; att skapa Stockholms skarpaste stadsdel. Det sker genom att addera fler attraktiva och moderna arbetsplatser att längta till i takt med att området utvecklas.

– Vi vet hur man skapar framgångsrika arbetsplatser som möter dagens krav på tekniska lösningar, samtidigt som miljöerna tar hänsyn till människors behov. Det finns en stor efterfrågan och intresse, med många hyresgäster som vill komma från start. Nu är vi redo att utveckla lokaler som på alla sätt möter den efterfrågan, säger Martin Bjöörn, vd, Castellum Region Stockholm-Norr.

Affären i korthet:
Castellum förvärvar tomträtten till kontorsfastigheten Sandhagen 9 av Humlegården Holding III AB
Tillträde: Jan 2021
Uthyrbar area (kvm): 5 669
Årligt hyresvärde: Ca 16 Mkr
Större hyresgäst: Profina Holding
Ekonomisk uthyrningsgrad: 99%
Genomsnittlig kontraktsduration (år): 1,7

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige