Image

Byggstart för bostäder i Kungälv

Bostäder Nu tas det första spadtaget för BRF Vildvinet med 81 lägenheter i Kongahälla, Kungälv.
Publicerad den 17 Oktober 2016
Brf Vildvinet i Kongahälla. Bild: Riksbyggen
Brf Vildvinet i Kongahälla.

BRF Vildvinet är den första av fyra bostadsrättföreningar som Riksbyggen ska uppföra i Kongahälla och sammanlagt handlar det om cirka 270 nya lägenheter.

Målet är att göra nya Kongahälla till en levande del av Kungälv med 900 nya lägenheter, nya gågator med butiker och ett nytt stort köpcentrum.

– Det känns mycket bra att vi nu kan starta bygget och som långsiktig samhällsutvecklare vara med och utveckla en ny stadsdel i Kungälv, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Inflyttningen är planerad att ske under 2018.

– Kongahälla ligger helt rätt, mitt i staden bredvid största handelsinvesteringen i Sverige och ett stenkast från nya resecentrum. Det behövs byggas 700 000 nya bostäder inom de kommande tio åren i Sverige, det handlar om jobben och tillväxten, nu ökar vi farten, säger Miguel Odhner (s), kommunalråd Kungälv.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY