Image
Sehlhall och Equmenia-kyrkan ingår samarbete.
Sehlhall och Equmenia-kyrkan ingår samarbete. Bild: Selhall

Byggnader inom Equmeniakyrkan kan bli omsorgsfastigheter

Bolag Många av Equmeniakyrkans församlingar ökar samarbeten med varandra. Som en följd av detta friställs kyrkofastigheter runt om i Sverige. Sehlhall och Equmeniakyrkans fastighetsbolag Derbo startar nu ett gemensamt bolag för att realisera ambitionerna.
Publicerad den 6 Mars 2023

– Ökad samverkan och effektivisering resulterar i att flera av samfundens kyrkolokaler inte längre nyttjas för urspungsverksamheten. Att få bevara samfundets tillgångar och samtidigt använda dessa för viktiga samhällsändamål känns givetvis väldigt bra. Sverige har ett akut behov av social infrastruktur, ett område som Equmeniakyrkan redan arbetar med och ser som en viktig del att fortsätta utveckla. Tillsammans med Sehlhall kan vi här tillskapa samhällsnyttiga och välbehövliga omsorgsfastigheter, säger Mica Fischerström, fastighetschef vid Equmeniakyrkan.

– Detta är verkligen ett unikt samarbete där två relativt sett olika aktörer krokar arm för att svara upp mot ett akut samhällsbehov. Tanken är att vi tillsammans identifierar aktuella projekt som Sehlhall sedan utvecklar i samråd med Equmeniakyrkan. Långsiktigt skall dessa omsorgsfastigheter ägas och förvaltas av det gemensamt ägda bolaget, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige