Image
Jes Rovsing.
Jes Rovsing. Bild: Aberdeen

Brunswick startar verksamhet i Danmark

Bolag Brunswick Real Estate öppnar ett nytt kontor i Köpenhamn. Jes Rovsing har utsetts till Country Manager Denmark. Det primära fokuset är investeringar i kontorsfastigheter i centrala Köpenhamn, tillsammans med en ny internationell investerare.
Publicerad den 31 Januari 2020

Brunswick Real Estate investerar i fastigheter i Norden och förvaltar tillgångar motsvarande EUR 2 miljarder. Fram till idag har fokus varit de svenska och finska marknaderna genom fastighetsbolagen Regio och Kielo.

Jes Rovsing, som har lång erfarenhet av fastighetsbranschen och en gedigen kunskap om den lokala marknaden, har anställts för att driva den danska verksamheten. Han kommer senast från Aberdeen Standard Investments där han var Head of Transactions Denmark. Han börjar sin anställning den 1 februari 2020 och ytterligare rekryteringar är påbörjade. Kontoret kommer vara beläget på Østergade 4 i Köpenhamn.

Patrik Andersson, partner, Brunswick Real Estate, säger:
– Vi har sedan tidigare bevisat att vår affärsmodell, som bygger på förvaltning med stort fokus på hållbarhet, skapar förutsättningar för värdeskapande utöver enbart finansiell avkastning. Danmark är ett naturligt nästa steg i vår expansion och marknaden erbjuder många intressanta möjligheter, inte minst kontorsmarknaden i Köpenhamn. Vi är glada att ha Jes ombord och är säkra på att vi har hittat den perfekta kapitalpartnern för en framgångsrik verksamhet.

Jes Rovsing, Country Manager Denmark, Brunswick Real Estate, säger:
– Jag är mycket förväntansfull över att ansluta till Brunswick Real Estate och ta en ledande roll i att etablera verksamheten i Danmark. Bolagets affärsmodell, långsiktiga strategi och värdegrund stämmer väl överens med mina tankar och jag ser fram emot att utveckla Brunswick Real Estate i Danmark tillsammans med dess investerare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige