Image
Fastigheten Ögonstenen 2 ingår nu i Brinovas portfölj.
Fastigheten Ögonstenen 2 ingår nu i Brinovas portfölj. Bild: Brinova

Brinova vidgar portföljen i Malmö

Transaktioner Brinova har nu tillträtt en samhällsfastighet med ett särskilt boende för äldre med 72 lägenheter i området Segevång i Malmö med ett underliggande fastighetsvärde om 115 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2024

Brinova Fastigheter har förvärvat fastigheten Malmö Ögonstenen 2, en centralt belägen byggnad med en uthyrningsbar yta om cirka 4 400 kvadratmeter. Fastigheten omfattar 72 moderna lägenheter, personalutrymmen och allmänna ytor. På fastigheten, som har en areal om cirka 20 000 kvadratmeter, finns en stor och parkliknande trädgård med promenadgångar, boulebana och flera uteplatser vilket ger en trivsam och avkopplande miljö för de boende.

Fastigheten, som även har 31 utvändiga parkeringsplatser, förvärvades i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 115 miljoner kronor.

I samband med förvärvet tecknades ett tioårigt hyresavtal med den befintliga operatören, som även är säljare av fastigheten. Detta avtal säkerställer en stabil och långsiktig hyresgäst och innebär att den nuvarande verksamheten kan fortsätta utan avbrott.

Vd Per Johansson kommenterar tillträdet:
– En fastighet där verksamheten som bedrivs möter det stora framtida behovet av särskilt boende. Den kompletterar det befintliga beståndet och genererar förvaltningseffektivitet och ett långt hyresavtal borgar för ett stabilt kassaflöde.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Detaljhandeln svagt uppåt: "Överlag känns det positivt"

Handel Detaljhandeln visar en svag ökning under augusti månad jämfört med juli. Fastighetssverige har kollat med aktörer inom handel, både fysisk och digital, för att se om detta är något de märkt av – samt vilka trender de ser inom detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige