Image
Per Johansson, vd för Brinova.
Per Johansson, vd för Brinova. Bild: Brinova

Brinova tecknar gröna avtal

Uthyrning Brinova har tecknat två nya gröna hyresavtal med Trafikverket respektive Försäkringskassan.
Publicerad den 3 Juli 2019
Annons
Image

Trafikverket har sedan många år hyrt lokaler hos Brinova, i Björkhem i Kristianstad, och de har nu valt att teckna ett nytt grönt hyresavtal när de utökar sin verksamhet med nya lokaler för förarprov. Ytan utökas med 575 kvadratmeter och avtalet löper i sex år med en årshyra på cirka 920 000 kronor.

Området Björkhem, där Brinova har 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, är beläget en kilometer utanför Kristianstads citykärna i nära anslutning till Kristianstads centralsjukhus.

Ett grönt hyresavtal har även nyligen tecknats i fastigheten Lindblad 24, Karlskrona, med Försäkringskassan. De hyr idag 2 700 kvadratmeter och adderar på ytterligare 600 kvadratmeter. Det nya avtalet löper på tre år och har en årshyra på cirka 900 000 kronor.

Vd Per Johansson kommenterar hyresavtalen:

– Vi gläds åt att ytterligare kunna utöka vårt samarbete med Trafikverket och Försäkringskassan, dessa uthyrningar förstärker bilden av att dessa fastighetsområden som attraktiva och de är nu i det närmaste fullt uthyrda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY