Image

Brinova bygger förskola i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Brinova har vunnit en markanvisningstävling och tecknat avtal med Helsingborgs kommun om att förvärva en fastighet i Ödåkra på cirka 2 800 kvadratmeter för cirka 2,9 miljoner kronor. Brinova kommer att bygga en förskola på fastigheten med plats för cirka 100 elever. Brinova har tecknat ett hyresavtal med företaget Tenoren förskola AB med start 2018. Brinova räknar med byggstart under 2017. Affären förutsätter att Brinova beviljas bygglov.
Publicerad den 22 December 2016

Fastigheten Tenoren 1 i Ödåkra ingår i kommunens detaljplan och Brinova kommer inom kort att lämna in en bygglovsansökan. Byggnaden kommer att uppföras i två plan på totalt cirka 1 100 kvadratmeter och Brinova kommer även att anlägga grönområden för skolan. Byggstart planeras att ske våren 2017 och skolan beräknas stå klar för inflyttning i augusti 2018.

Brinova har tecknat hyreskontrakt med företaget Tenoren Förskola AB för åtta år med ett årligt hyresvärde på drygt två miljoner kronor. Hyresgästen driver sedan tidigare även förskolverksamhet i Ängelholm.

– Ett av Brinovas fokusområden är samhällsfastigheter i södra Sverige. Avtalet med Helsingborgs kommun om fastigheten i Ödåkra passar perfekt för vår inriktning och vi är också mycket glada över att få en etablerad aktör som hyresgäst, säger Per Johansson, vd för Brinova.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige