Image

Brinova bygger förskola i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Brinova har vunnit en markanvisningstävling och tecknat avtal med Helsingborgs kommun om att förvärva en fastighet i Ödåkra på cirka 2 800 kvadratmeter för cirka 2,9 miljoner kronor. Brinova kommer att bygga en förskola på fastigheten med plats för cirka 100 elever. Brinova har tecknat ett hyresavtal med företaget Tenoren förskola AB med start 2018. Brinova räknar med byggstart under 2017. Affären förutsätter att Brinova beviljas bygglov.
Publicerad den 22 December 2016

Fastigheten Tenoren 1 i Ödåkra ingår i kommunens detaljplan och Brinova kommer inom kort att lämna in en bygglovsansökan. Byggnaden kommer att uppföras i två plan på totalt cirka 1 100 kvadratmeter och Brinova kommer även att anlägga grönområden för skolan. Byggstart planeras att ske våren 2017 och skolan beräknas stå klar för inflyttning i augusti 2018.

Brinova har tecknat hyreskontrakt med företaget Tenoren Förskola AB för åtta år med ett årligt hyresvärde på drygt två miljoner kronor. Hyresgästen driver sedan tidigare även förskolverksamhet i Ängelholm.

– Ett av Brinovas fokusområden är samhällsfastigheter i södra Sverige. Avtalet med Helsingborgs kommun om fastigheten i Ödåkra passar perfekt för vår inriktning och vi är också mycket glada över att få en etablerad aktör som hyresgäst, säger Per Johansson, vd för Brinova.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige