Image

Boultbee säljer EFM

Bolag Boultbee förhandlar med EFM:s styrelse om en så kallad management buyout. Båda parter räknar med att affären är slutförd inom kort.
Publicerad den 24 Februari 2011
Simon Hosking.  Bild: EFM. Bild: EFM
Simon Hosking. Bild: EFM.

Förvaltningsbolaget EFM:s styrelse vill alltså köpa loss bolaget från moderbolaget Boultbee.

Förhandlingarna från EFM:s sida förs av vd Simon Hosking.

- Ett ägarbyte ger oss möjlighet att utvecklas som ett självständigt fastighetsförvaltningsbolag. Vår ambition är att fortsätta att stärka och utveckla den service vi levererar till våra befintliga och framtida kunder och optimera deras utbyte av vår expertkunskap inom detaljhandel, säger Simon Hosking.

Eftersom Boultbee inte längre har något ägande i Sverige behöver man inte dotterbolaget EFM, som för närvarande förvaltar en portfölj om 66 fastigheter, varav 22 köpcentrum.
Värdet på portföljen är cirka 16 miljarder kronor. Samtliga fastigheter har tidigare ägts av Boultbee.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige