Image

Cornerstone köper EFM-kontrakt

Bolag EFM säljer sitt asset management-kontrakt av Nordic Retail Fund. Köpare är Cornerstone.
Publicerad den 26 Maj 2011
Simon Hosking. Bild: EFM. Bild: EFM
Simon Hosking. Bild: EFM.

Nordic Retail Fund lanserades av Cornerstone 2007, med hjälp av EFM.

Nordic Retail Fund äger idag en fastighetsportfölj till ett värde av cirka åtta miljarder kronor. Portföljen består av köpcentrum och fristående detaljhandelsfastigheter i Sverige och Finland.

Sedan starten har Cornerstone varit ansvariga för investment management och EFM för förvaltningen av fastigheterna. Cornerstone kommer nu att ta över både den personal och de system som idag tillhör EFM för att förvalta Nordic Retail Fund, vilket för samman hela verksamheten i samma organisation.

Övertagandet förväntas vara klart vid halvårsskiftet.

- EFM Sveriges försäljning av kontraktet till Cornerstone Europe går hand i hand med en strategisk översyn vi gjort av den nordiska verksamheten och det beslut som tagits från företaget sida att fokusera och utveckla vår kärnverksamhet, Asset Management. Ansvaret för förvaltningen och utvecklingen av Nordic Retail Fund kommer nu helt att övergå till Cornerstone, som köper vårt förvaltningsavtal, säger Simon Hosking, vd för EFM Group.

- Vi anser att den möjlighet som uppstår i och med denna överenskommelse med EFM kom lägligt med tanke på den vändning som börjar märkas av på den nordiska detaljhandelsmarknaden. Detta kommer att gagna vår personal liksom hyresgästerna och våra investerare. Norden är högprioriterat för Cornerstone Europe avseende våra expansionsplaner. Detta ger oss en betydande plattform i Sverige och Finland, där vi avser att expandera vår verksamhet, säger Rolf Könberg på Cornerstone.

EFM förhandlar med sin ägare Boultbee om en så kallad management buyout.








Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige