Image
Michael Cocozza.
Michael Cocozza. Bild: Botrygg.

Botryggs ägare ökar innehavet i SBB – vill förändra i bolaget

Bolag Familjeföretaget Botryggs ordförande och ägare Michael Cocozza har köpt ytterligare 15 miljoner aktier i SBB under juni och juli. Han äger nu 55 miljoner aktier, motsvarande cirka fyra procent av aktiekapitalet, och säger till Nyhetsbyrån Direkt att han vill se ett antal förändringar i SBB.
Publicerad den 24 Juli 2020

– Tillsammans med ett antal andra ägare i bolaget vill vi se en förändring. Bolagets tillgångar värderas långt under värdena på fastighetsmarknaden. Som exempel, SBB sålde fastigheter till Genova i maj. När fastigheterna sedan marknadsnoterades värderas de på börsen till dubbla värdet jämfört med när SBB ägde dessa, säger Michael Cocozza till Nyhetsbyrån Direkt.

Vilka ägare som står bakom honom vill han inte uppge, annat än att de är tre bekanta till honom och att de önskar vara anonyma. Enligt Michael Cocozza bör A-aktierna i SBB konverteras till B-aktier så att alla ägare får lika rösträtt, vilket han tror skulle göra institutionerna mer lockade att investera i samhällsfastighetsbolaget.

Michael Cocozza, som numera tillhör SBB:s fem största ägare sett till kapitalandelen, vill också se en ökad transparens då det idag inte går att se fastighetsinnehavet i årsredovisningen eller på hemsidan. Vidare vill han se att bolagets projektportfölj synliggörs. Till Direkt säger han att han har tagit upp förslagen med SBB:s vd och storägare Ilija Batljan "vid flera tillfällen".
– Han är inte inne på det här med A och B-aktier, det har han sagt nej till. Det andra har han bara noterat, det har inte hänt någonting på den sidan.

Michael Cocozza tog en position i SBB under 2016 och har känt Ilija Batljan sedan dess, uppger han för Direkt. Förutom ordförandeskapet i Botrygg är han verksam som L-politiker i Linköping.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetslån i topp bland de svenska räntefonderna

Bolag Morningstars lista publicerad – ny fastighetsfonde i topp. Vd:n tror på kraftigt ökat inflöde framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY