Image

Botkyrkabyggen tar nästa steg med andelsägarmetoden

Bolag Botkyrkabyggen har beslutat om att ombilda ytterligare ett 20-tal lägenheter med andelsägarmetoden. Efter det framgångsrika referensprojektet tas nu nästa steg med delägarboende.
Publicerad den 8 Februari 2016

Långsiktig social och ekonomisk hållbarhet ligger till grund för den fortsätta utvecklingen av miljonprogramområden tillsammans med de boende.

Under 2014 introducerade Botkyrkabyggen - i samarbete med Andelsägarbolaget M2 AB – som första bostadsbolag i Sverige ett helt nytt sätt att i en och samma fastighet kunna kombinera ägande med hyresrätter. Befintliga hyresgäster erbjöds att köpa en andel i fastigheten och genom avtal få dispositionsrätt till lägenheten.

Totalt 43 hyresgäster köpte andelar i två fastigheter i Norsborg, söder om Stockholm, medan övriga boende fortsatte som hyresgäster hos Botkyrkabyggen.

Det Botkyrkabyggen nu beslutat om är att undersöka marknaden när det gäller nyrenoverade lägenheter i stambytta fastigheter. De 20-talet lägenheter som är aktuella ligger på Odlingsvägen i Storvreten och planeras läggas ut till försäljning under april 2016.

- I och med de marknadspriser som nu etableras kan vi som fastighetsbolag utveckla vårt miljonprogram och skapa ekonomiska möjligheter att upprusta och nyproducera med rimliga hyror. Delägarboende kommer att bidra till långsiktig utveckling och stabilitet i våra områden, säger Botkyrkabyggens vd Ulf Nyqvist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige