Image

Bostadsbolaget bygger studentlägenheter i Brunnsbo

Bygg/Arkitektur Allmännyttiga Bostadsbolaget i Göteborg använder en modulkonstruktion för att snabbt bygga upp studentlägenheter i Brunnsbo. 54 lägenheter är inflyttningsklara 1 maj.
Publicerad den 31 Mars 2014

Tack vare modulkonstruktionen har Bostadsbolaget på kort tid kunnat uppföra bostäderna i Brunnsbo till en målgrupp i stort behov av bostad.

– Det är svårt för många studenter att hitta en bostad men tack vare bostadsmodulerna kan vi snabbt erbjuda studenter ett bra och eget hem nära centrum, säger Robert Bengtsson, tillförordnad vd på Bostadsbolaget.

Bostäderna byggs på tillfälligt bygglov och produktionen är nu i sitt slutskede. Lägenheterna är fördelade i två byggnader, sammanlagt 54 hyresrätter. Av dessa är åtta lägenheter något större genom rymligare badrum för hyresgäster i behov av mer tillgänglighet.

– Bostadsbolagets ambition är som alltid att erbjuda goda hem till våra hyresgäster. Här bygger vi bra boenden med kvaliteter som vi tror att studenter önskar, säger Robert Bengtsson.

Studenterna erbjuds eget boende i enrummare med pentry och badrum. Bostäderna är rökfria och el, värme och tillgång till fibernät ingår i hyran. Busshållplats finns alldeles intill bostäderna och till centralstationen tar det mindre än 15 minuter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige