Image

Bostäder planeras vid Tuletornen

Bygg/Arkitektur Sundbybergs stad bjuder in till markanvisningstävling för ett markområde som är granne med landmärket Tuletornen och kyrkan centralt i Sundbyberg.
Publicerad den 17 Juni 2016
Bredvid Tuletornen i Sundbyberg planeras för ytterligare bostäder. Bild: Sundbybergsstad
Bredvid Tuletornen i Sundbyberg planeras för ytterligare bostäder.

– Platsen är fantastisk och vi kommer att ställa höga krav på arkitektonisk gestaltning och hållbar stadskvalitet. Här vill vi se en spännande byggnad som många vill flytta till, säger stadsbyggnads- och exploateringschef Regina Kevius.

Bostadhuset ska ansluta till Sundbybergs kyrka med omgivande park och de relativt nybyggda Tuletornen som har fått ett eget arkitektoniskt uttryck genom de veckade balkongfronterna.

Tävlingen startar i mitten av juni och sista inlämningsdag för tävlingsbidrag är 30 september 2016. Det vinnande förslaget kommer att ligga till grund för markanvisningsavtal, upprättandet av en detaljplan och genomförande. Den anvisade marken kommer att överlåtas med äganderätt och anbud/förslag ska omfatta bostäder med upplåtelseformen bostadsrätt.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige