Image
Bonnier Fastigheter köper bostadsfastighet på Södermalm.
Bonnier Fastigheter köper bostadsfastighet på Södermalm. Bild: Pixprovider

Bonnier Fastigheter köper bostadsfastighet på Södermalm

Transaktioner Bonnier Fastigheter har förvärvat en bostadsfastighet med utvecklingspotential på Södermalm av Ersta Diakonisällskap. Fastigheten Stockholm Ersta 25 ligger i korsningen Folkungagatan och Erstagatan, nära kommunikationer och närservice.
Publicerad den 15 December 2022

Fastigheten Stockholm Ersta 25 består av tre huskroppar om cirka 3 500 kvadratmeter fördelat på cirka 2 000 kvadratmeter bostäder och 1 500 kvadratmeter lokaler. Säljaren är Ersta Diakonisällskap som avstyckat en del av stamfastigheten. Fastigheterna består av byggnader från slutet av 1950-talet och har delvis moderniserats. Nu påbörjas ett större utvecklingsarbete med att totalrenovera och modernisera de byggnader som inte tidigare renoverats. Tillträde sker den 15 december 2022.

Bonnier Fastigheter som är en mycket långsiktig ägare och utvecklare är inne i en expansiv fas med ambitionen att växa genom både förvärv och projektutveckling andelen bostäder i fastighetsportföljen till cirka 25 procent. Med förvärvet av Ersta 25 fortsätter tillväxtresan.

Bonnier Fastigheters nuvarande bostadsbestånd består huvudsakligen av fastigheter och projekt ägda genom HållBo AB, ett JV-bolag som samägs med ByggVesta. Bonnier Fastigheter är en långsiktig samhällsutvecklare där inte bara fastigheter utan hela kvarter utvecklas för att möta kundernas efterfrågan och skapa intressanta och hållbara miljöer där människor vill bo, arbeta och bedriva verksamheter.

– Långsiktighet och hållbarhet utmärker hela Bonnierkoncernen, och inte minst Bonnier Fastigheter. Vi äger våra fastigheter länge, förvaltar dem i egen regi och skapar långa, hållbara och personliga relationer med hyresgäster. Ersta 25 passar väl in i vår strategi att utveckla, äga och förvalta långsiktigt, säger Tomas Hermansson, vd, Bonnier Fastigheter.

Nordanö var rådgivare åt Ersta Diakonisällskap i affären.

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige