Image

Blomsterfonden säljer i Danderyd

Transaktioner Blomsterfonden säljer fastigheten Blåsippan 11 i Danderyd som ett led i den framtida strategin att renodla och bygga vidare på ett trygghetskoncept för äldre.
Publicerad den 12 November 2012
Ulf Thörnevik. Bild: Blomsterfonden. Bild: Blomsterfonden
Ulf Thörnevik. Bild: Blomsterfonden.

Köpare är Trosse Fastighet AB. Newsec var Blomsterfondens rådgivare i transaktionen.
Fastighetssverige uppskattar köpeskillingen till cirka 35 miljoner kronor.
- Transaktionen är ett led i att renodla det övergripande fastighetsbeståndet i föreningen till bostäder anpassade till äldre. Vi kommer därför i första hand att använda inkomsterna för vår planerade nyproduktion av seniorbostäder i Älvsjö och för våra övriga framtidsprojekt, säger Ulf Thörnevik, vd för Blomsterfonden.
Fastigheten, på cirka 1 300 kvadratmeter, består i huvudsak av bostäder och är ett lämpligt objekt att utveckla till moderna lägenheter. På fastigheten finns två byggnader som ska renoveras till drygt 30 lägenheter samt en potentiell vidareutveckling för ytterligare bostadsbebyggelse.

- Det här är ett bra exempel på affär där Trosse med sin väl utvecklade affärsmodell för konverteringsfastigheter kan addera värde och skapa nya attraktiva bostäder. Jag är mycket nöjd med förvärvet och ser fram emot att skapa attraktiva bostäder i ett mycket starkt läge i Stocksund, säger Fredrik Brunnberg på Trosse Fastighet AB.

Köparen Trosse Fastighet AB är ett fastighetsutvecklingsbolag med affärside att förvärva fastigheter för att omdana till attraktiva bostäder.

- Vi är glada över att återigen fått förtroendet att bistå Blomsterfonden i deras fastighetstransaktioner. Intresset för fastigheten har varit enormt och det känns väldigt lovande att medelstora konverteringsfastigheter i Storstockholm fortfarande står sig starkt i förhållande till alla andra fastighetsslag i dagens marknad, säger Dan Sandstedt, Director och partner Newsec Capital Markets.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige