Image
BJC bli ny delägare i Wellbo. Deras första gemensamma projekt blir i Oskarshamn.
BJC bli ny delägare i Wellbo. Deras första gemensamma projekt blir i Oskarshamn. Bild: Wellbo

BJC blir delägare i Wellbo

Bolag BJC blir ny delägare i fastighetsutvecklaren Wellbo. Tillsammans inleder bolagen nu ett strategiskt samarbete i syfte att i nära samverkan med kommuner utveckla samhällsfastigheter och bostäder runt om i landet.
Publicerad den 26 Mars 2019

– Vi är mycket glada att BJC med sin erfarna organisation valt att vara med i Wellbos framtida utveckling av samhällsfastigheter och bostäder i hela Sverige. Med våra samlade kompetenser inom fastighetsutveckling och förvaltning kommer vi att kunna öka vår tillväxttakt och åta oss ett stort antal utvecklingsprojekt framöver, säger Carmith Mårtensson, vd i Wellbo Group AB.

– Vi är mycket nöjda med och ser stora möjligheter i vårt partnerskap med Wellbo. Våra två organisationer kompletterar varandra väldigt bra och vi får nu tillgång till Wellbos breda fastighetsutvecklingskompetens och innovationskraft, säger Daniel Bruun, vd för BJC Group AB.

Bolagens första gemensamma projekt blir utvecklingen av den nya stadsdelen Norra Kajen i Oskarshamn. Totalt handlar det om cirka 30 000 kvadratmeter nya bostäder och kommunala verksamheter samt cirka 20 000 kvadratmeter kontor och annan kommersiell verksamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige