Image

Bilia Säljer till Castellum

AFFÄRER Bilia har idag sålt en fastighet i Västerås till Aspholmen Fastigheter AB som är ett dotterbolag till Castellum AB. I fastigheten bedrivs återförsäljarverksamhet för Ford. Reavinsten efter skatt uppgår till cirka fem miljoner kronor och kommer att redovisas under det första kvartalet 2008.
Publicerad den 8 Januari 2008

Balansomslutningen minskar med cirka 50 miljoner kronor. Avtalet med Aspholmen innebär att Bilia kommer att hyra fastigheten under hela 2008. Därefter flyttar verksamheten till en bättre anpassad nybyggd fastighet i närområdet.

Den nya fastigheten ägs av Aspholmen och inflyttning beräknas ske under fjärde kvartalet 2008. Rörelseresultatet kommer under 2008 att belastas netto med knappt tre miljoner kronor i ökade hyreskostnader till följd av försäljningen.

Årskostnaden för den nya fastigheten är cirka 2,5 miljoner kronor lägre och påverkar resultatet positivt från och med 2009.

Försäljningsprocessen rörande resterande fastigheter i Mälardalen och Köpenhamn fortskrider enligt plan och ett prospekt kommer i dagarna att skickas till presumtiva investerare.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige