Image

BI: Ytterligare åtgärder behövs

Juridik Sveriges Byggindustrier (BI) tycker att det är bra att regeringen öppnar för ombildningar av hyresrätter till ägarlägenheter, men att ytterligare åtgärder behövs.
Publicerad den 28 Maj 2012
Bo Adling. Bild: Sveriges Byggindustrier. Bild: Sveriges Byggindustrier
Bo Adling. Bild: Sveriges Byggindustrier. Elisabeth Martin. Bild: Sveriges Byggindustrier. Bild: Sveriges Byggindustrier
Elisabeth Martin. Bild: Sveriges Byggindustrier.

– En utvidgad frihet att välja boendeform bidrar till att öka rörligheten på bostadsmarknaden. Redan idag finns det möjligheter att ombilda hyresbostäder till bostadsrätter eller kooperativa hyresrätter. Att utvidga rätten till att även omfatta ägarlägenheter är ett naturligt steg för alla som vill skapa förutsättningar för en väl fungerande bostadsmarknad, säger Bo Adling, ansvarig för bostadsfrågor, BI Syd.

– Frågan om en friare hyressättning är avgörande för en fungerande bostadsmarknad, men tyvärr finns den inte med i denna utredning. En friare hyressättning vid uthyrning av ägarlägenheter i såväl det befintliga beståndet som i nyproduktion skulle vara en vitamininjektion för en ökning av ägarlägenheter, säger Elisabeth Martin, ansvarig för bostadsfrågor, BI Öst.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY