Image
Carola Lavén.
Carola Lavén. Bild: Besqab

Besqab köper i Huddinge

Transaktioner Besqab har förvärvat och tillträtt en fastighet i Huddinge där planen är att utveckla nya bostadsbyggrätter för cirka 70 lägenheter. Fastigheten är belägen i ett lugnt och centralt område i östra Stuvsta i Huddinge kommun.
Publicerad den 1 September 2021
Flygfoto över Lönnen 5. Bild: Besqab och Arkitema
Flygfoto över Lönnen 5.

Den förvärvade fastigheten Lönnen 5 är belägen mellan Stensängen och Stuvsta i höjd med Ågestavägen 10. Fastigheten angränsar till villakvarter och har närhet till grönområden, busshållplats, skola, mataffär och annan service i Stuvsta Centrum. Här planerar Besqab för utveckling av flerbostadshus med lägenheter i varierande storlekar vilket kommer att tillföra området ett bredare utbud av olika bostadstyper.
– Det här är ett lugnt och centralt läge i Stuvsta som går helt i linje med Besqabs vision att utveckla nya boendemiljöer som främjar en hållbar och hälsosam livsstil i och med närheten till både kollektivtrafik och grönområden, säger Besqabs vd, Carola Lavén.
– Vi planerar att ge husen en skyddande stadsmässig front ut mot Ågestavägen som sen trappas ner i höjd och möter villabebyggelsen i söder på ett mjukt sätt. Tanken är att skapa ett öppet kvarter som bildar två gröna, ombonade gårdsrum, säger Johan Westring, chef för ackvisition och exploatering på Besqab.

Arbetet med att ta fram ett planförslag kommer preliminärt att inledas under hösten 2021 och produktionsstart planeras till 2024. På fastigheten finns idag en befintlig byggnad med verksamhet som genererar ett årligt driftnetto.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige