Image

Besqab får markanvisning i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Besqab har fått en markanvisning i Hagastaden i Stockholms innerstad och planerar för cirka 150 bostadsrättslägenheter. Beslutet togs i Exploateringsnämnden under torsdag kväll.
Publicerad den 24 Augusti 2018

Besqab kommer att vara med och utveckla Hagastaden i Stockholms innerstad. Detta stod klart under torsdagkvällen då Exploateringsnämnden beslutade om en markanvisning för kvarteret Organellen, innehållande cirka 150 byggrätter. Kvarteret ligger i de sydöstra delarna av Hagastaden och gränsar i söder till Norra Stationsgatan, i väster till Dalagatans förlängning och i norr mot den nya parken Norra Stationsparken.

– Vi är mycket glada för det här förvärvet i den nya spännande delen av Vasastan. Vår starka finansiella ställning möjliggör den här typen av affärer och byggrätter i Stockholms innerstad passar väl in i vår byggrättsportfölj, säger vd:n Anette Frumerie.

– Detta kommer att bli en av Stockholms mest attraktiva nya stadsdelar att bo och leva i. Ett nytt och bekvämt innerstadsboende med folkliv, butiker, restauranger och gallerior i kombination med företag och verksamheter med anknytning till Life Science. Dessutom mycket goda kommunikationer som tunnelbana, buss och pendeltåg inom gångavstånd, säger Johan Westring, chef för affärsutveckling och exploatering.

Priset är 27 400 kronor per kvadratmeter för bostad och 8 000 kronor per kvadratmeter för lokaler.

Besqab planerar att börja bygga garaget till bostäderna sommaren 2019. Säljstart planeras till 2020. Byggstart av bostäderna planeras till hösten 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige