Image

Bästa kvartalet hittills för Platzer

Bolag Platzers förvaltningsresultat för Q3 förbättrades med 25 procent.
Publicerad den 4 November 2015
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Hyresintäkterna uppgick för tredje kvartalet till 146 miljoner kronor (133). Driftsöverskottet ökade under samma kvartal med elva procent till 111 miljoner kronor (100) och förvaltningsresultatet förbättrades med 25 procent. till 69 miljoner kronor (55).

Härtill kommer värdeförändringar på förvaltningsfastigheter för kvartalet om 196 miljoner kronor (126) och värdeförändringar på finansiella instrument om -74 miljoner kronor (-47). Resultat efter skatt uppgick för kvartalet till 149 miljoner kronor (105).

Vd P-G Persson kommenterar:
– Det går bra för Platzer. Vårt bästa kvartal är ett faktum. Samtliga värdeskapande områden; daglig förvaltning, transaktioner och utveckling, samverkar till det positiva resultatet. Driftöverskottet under årets första nio månader ökar med åtta procent och förvaltningsresultatet med 22 procent trots att vi har tömt några fastigheter för bra lösningar på sikt. Värdeförändringarna ökar med 30 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år mycket tack vare lägre marknadsyielder. Totalt medför det en årlig ökningstakt av vårt substansvärde per aktie med över 15 procent.

– För två år sedan gjorde vi en tydlig förändring av vår tillväxtstrategi: från att växa genom transaktioner mot att en större del av tillväxten skapas genom att vi aktivt bedriver utvecklingsprojekt. Med facit i hand var det ett strategiskt riktigt vägval. Samtliga våra större projekt har utvecklats bättre än plan och våra stadsutvecklingsprojekt befinner sig generellt i väldigt bra skeden för att få till nya detaljplaner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige