Image

Basale hyr ut 4 000 kvadratmeter kontor i Klarabergshuset

Uthyrning Basale har hyrt ut cirka 4 000 kvadratmeter kontor till Ongame Services AB i den av Fortin Properties ägda fastigheten Blekholmen 5, Västra Järnvägsgatan 3-7 (Klarabergshuset) beläget precis invid Centralen.
Publicerad den 8 December 2011

Ongame tillträder de förhyrda ytorna 1 april 2012.

Klarabergshuset uppgår till 23 800 kvadratmeter och de största hyresgästerna är förutom Ongame Vetenskapsrådet, Posten Meddelande AB samt Swedbank Fastighetsbyrå AB.

- Vi efterfrågade moderna, kvalitativa lokaler i en representativ fastighet i närheten av Centralen. Detta för att lokalen skall korrespondera mot vårt varumärke samt att en attraktiv lokal underlättar att attrahera kvalificerad arbetskraft från hela Storstockholm och Mälardalen. Att vi sedan suttit som andrahandshyresgäst i fastigheten gjorde att vi kände oss väldigt trygga i vårt val, säger Anders Larsson, inköpschef på Ongame Services AB.

Ongame Services AB har omkring 200 anställda och är en del av världens största börsnoterade spelföretag bwin.party Group. Ongame utvecklar mjukvaran bakom världens största pokernätverk som används av företag som Betsson, Unibet, Betfair, bwin, PAF, Betsafe, Bet24 och många andra.

- Vi är mycket nöjda med att Ongame har valt förhyra en stor kontorsyta i fastigheten. Klarbergshusets läge, skick och standard gör att flera stora företag visar starkt intresse att förhyra lokaler i fastigheten, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

Vidare nämner Mattias Östman att cirka 3 000 kvadratmeter återstår att hyra ut. Intresset är stort och därav räknar man med att de sista ytorna är uthyrda under innevarande kalenderår.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige