Image
Balder har prioriterat att få till en lösning snabbt med Hyresgästföreningen.
Balder har prioriterat att få till en lösning snabbt med Hyresgästföreningen. Bild: iStock

Balder klar med hyresförhandling – 4,5 procent i Stockholm

Bostäder Balder har tillsammans med Hyresgästföreningen i Stockholm nått en överenskommelse på en genomsnittlig hyreshöjning på 4,5 procent för Balders hyresrätter i Stockholm med kranskommuner. Förändringen träder i kraft 1 januari 2024.
Publicerad den 27 November 2023

Balders ambition likt tidigare år är att komma överens tidigt i hyresförhandlingsprocess då det gynnar alla parter och minskar risker för eventuella retroaktiva hyreshöjningar. Samtalen med Hyresgästföreningen i Stockholm har varit konstruktiva och har präglats av förståelse för såväl hyresgästers som hyresvärdens situation.

– Den genomsnittliga höjningen på 4,5 procent har kunnat accepteras av båda parter och den gör att vi får en rimlig hyreshöjning. Vi är ytterst medvetna om att höjningen kan bli ekonomiskt kännbar för många hyresgäster, men som långsiktig fastighetsägare ansvarar vi även för att ta hand om våra fastigheter på bästa sätt och för att få kostnadstäckning, säger Niklas Dabrowski, chefsförhandlare på Balder.

Överenskommelsen med Hyresgästföreningen i Stockholm är en bra grund och utgångspunkt för Balder för att i god tid kunna förhandla och komma överens om kommande hyresjusteringarna på andra orter runt om i landet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige