Image

Attefall och Weiss bakom ny debattsajt

Bostäder Den nya sajten bostadspolitik.se backas upp ekonomiskt av Veidekke men drivs i övrigt av en självständig redaktion med bland annat före detta bostadsminister Stefan Attefall och Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke.
Publicerad den 11 April 2017
Stefan Attefall och Lennart Weiss. Bild: Regeringskansliet/Veidekke
Stefan Attefall och Lennart Weiss.

I programförklaringen heter det att sajtens syfte är att ge utrymme för debatt men framför allt den sortens fördjupning som vare sig dags- eller branschpress har möjlighet till.

– Bostadsfrågan är komplex vilket per automatik leder till målkonflikter som kräver en djupare analys. Med bostadspolitik.se vill vi både bredda och fördjupa bostadsdebatten och på det sättet ge utrymme förvinklingar och perspektiv som normalt sett inte ges plats i den allmänna bostadsdebatten, säger Stefan Attefall.

– Det primära syftet är inte att nå ut till en bred målgrupp. Snarare hoppas vi locka kategorin genuina "bostadsnördar'' och ge utrymme för åsikter i alla riktningar, även sånt som ibland stämplas som partsinlagor. I en levande samrådsdemokrati har också partsinlagor en legitim plats i debatten, säger Lennart Weiss.

Stommen i bostadspolitik.se kommer att bestå av de krönikor, kommentarer och debattinlägg som löpande kommer att publiceras med koppling till dagsaktuella ämnen. Bostadspolitik.se kommer också att anordna debatter och studiosamtal som antingen genomförs live eller förinspelas och publiceras i efterhand. Förutom Attefall och Weiss ingår Anna Bellman samt Linda Jonsson i redaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige