Image
Bas Barkarby.
Bas Barkarby. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg skriver avtal med restaurang i Bas Barkarby

Uthyrning Med ett år kvar till invigning har Atrium Ljungberg tecknat avtal med restaurang- och konferenskoncernen Eatery i Bas Barkarby i Järfälla. Redan idag reser sig byggnaden som ett riktmärke med sina fjorton våningar intill E18, fjärrtåg och den kommande tunnelbanestationen.
Publicerad den 27 Januari 2021
Annons
Image

Mitt i Barkarbystaden, som är ett av Stockholms mest expansiva områden, blir Bas Barkarby ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, idrott och lärande med invigning i början av 2022. Och nu har restaurang- och konferenskoncernen Eatery skrivit avtal på nära 1 500 kvadratmeter.
– Vi är fantastiskt glada att Eatery blir en del av Bas Barkarby, de kommer att serva huset med allt från frukostkaffe till affärsmiddag och kreativa konferenser, säger Catarina Sjömark som är affärsutvecklare på Atrium Ljungberg. Eatery finns på flera av våra andra platser och vårt samarbete går mer än tio år tillbaka i tiden.

Eatery är en snabbt växande restaurang- och konferenskedja som idag finns på åtta ställen i Stockholmsområdet. Varje dag serveras 2 000 gäster i egna lokaler och Eatery har även tio produktionskök där det dagligen lagas 20 000 portioner. I Bas Barkarby rymmer lokalerna en restaurang som planeras vara öppen sju dagar i veckan, och som även kan bokas för evenemang. Gymnasieskolans elever serveras i en separat elevrestaurang.

– Vi är otroligt glada och stolta över etableringen i Bas Barkarby. Eatery blir navet för service, med frukost, lunch, fika och middag samtidigt som vi kommer att erbjuda lokaler för konferens och event, säger Christin Huber, vice vd på Eatery. Vi vill åstadkomma en levande plats där man samlas, umgås och har möjlighet till god mat och dryck i en trevlig miljö.

Hyresavtalet med Eatery är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Bas Barkarby är miljöcertifierat enligt Breeam, nivå very good. Bas Barkarbys 30 000 kvadratmeter rymmer lokaler för kontor, vård och utbildning, samt bibliotek och multihall.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige