Image

Atrium Ljungberg miljardköper i Stockholm

Transaktioner Atrium Ljungberg köper kontorsfastigheten Point Liljeholmen i Stockholm - omfattande närmare 40 000 kvadratmeter – för 1,1 miljarder kronor.
Publicerad den 18 December 2014
Atrium Ljungberg köper Point Liljeholmen. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg köper Point Liljeholmen.

Säljare är en paneuropeisk fond som på Europabasis förvaltats gemensamt av Lasalle Investment Management och Aviva Investors och lokalt av Genesta. Tillträde sker den 2 februari 2015.

Ian Williamson, Head of Core Funds (Continental European) på Lasalle kommenterar:
- Försäljningen av Point Liljeholmen attraherade ett stort intresse från olika investerare och visar på fördelarna med fondens Core plus-strategi. Point Liljeholmen har ett bra läge och med ett erfaret team hade vi möjligheten att addera värde genom aktiv förvaltning.

Gil Bar, Senior Director, real estate på Aviva Investors kommenterar:

- Vi identifierade fastighetens potentialer och idag är fastigheten nästan fullt uthyrd med en väl diversifierad hyresgäststruktur. Investeringen har resulterat i en bra avkastning på eget kapital.

Point Liljeholmen är en tomträtt (Stora Katrineberg 16) strategiskt belägen vid Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks kontorsområde och Liljeholmens galleria. Fastigheten består av flera sammanhållna byggnader med en total uthyrningsbar area om cirka 40 000 kvadratmeter samt garage under mark.

Fastigheten är så gott som fullt uthyrd till närmare ett 30-tal hyresgäster, varav Grontmij, Roche, Stockholms läns landsting, Boehringer Ingelheim och VIA Egencia är de fem största.

- Fastigheten har ett utmärkt citynära och vackert läge vid vattnet. Här finns närhet till service, goda kommunikationsmöjligheter inom några minuters promenadavstånd och smidig access till E4/E20. Den kommer att ge ett stabilt driftöverskott med goda möjligheter till hyrestillväxt och därmed bidra till vårt övergripande tillväxtmål att öka driftöverskottet med tio procent per år, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

Liljeholmen och Marievik är ett etablerat kontorskluster där marknadsledande företag som Ahlsell, Cisco, Bombardier, UC, H&M, Lantmäteriet och Pernod Ricard har kontorsetableringar. I enlighet med Stockholm stads vision, att låta innerstaden växa söderut, finns planer att ytterligare utveckla och förtäta området med attraktiva bostäder och service för att stärka kopplingen med Södermalm.

- Vår strategi är att äga större sammanhängande fastighetsbestånd där vi kan ha egen kundnära förvaltning. Den här fastigheten kompletterar våra befintliga fastigheter på Södermalm och sammanbinder bestånden på ett bra sätt. Stadens planer för området ligger helt i linje med vårt sätt att arbeta med att utveckla stadsmiljöer med en blandning av olika verksamheter, säger Micael Averborg.

Säljarna har haft Leimdörfer som finansiell rådgivare och Linklaters som juridisk rådgivare. Köparen har haft Cederquist som juridisk rådgivare.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige