Image
Slussen.
Slussen. Bild: DBOX/Foster + Partners

Atrium Ljungberg hyr ut vid Slussen

Uthyrning Omnicom Media Group (OMG) har tecknat avtal för ett helt våningsplan om 2 250 kvadratmeter i Katarinahuset, vid Slussen i Stockholm.
Publicerad den 30 Maj 2022

OMG är en global medie- och kommunikationskoncern som i Sverige omfattar mediebyråerna OMD, PHD, Hearts & Science, data sciencebyrån Annalect, kreativa byrån DRUM, retailbyrån TransAct samt performancebyrån Resolution. De här byråerna jobbar tillsammans och enskilt med att utveckla varumärkens strategi, teknologi, insikter och kreativitet inom media och marknadsföring. OMG har cirka 260 medarbetare i Stockholm och Göteborg.
– Vi har sökt en inspirerande mötesplats för våra medarbetare och kunder. En plats där vi tillsammans inom OMG kan skapa allt från effektiva affärslösningar till kreativa innovationer. Katarinahuset möter våra krav och har den flexibilitet som vår koncern och byråer behöver för att kunna utvecklas i den värld vi lever i i dag. Sen kan man inte undgå att utsikten ger en rejäl oh my god-känsla, säger Fredrik Eriksson, vd på OMG.

Hyresavtalet med OMG är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 132 miljoner kronor exklusive tillägg. De första hyresgästerna flyttar in under hösten 2022. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 38 procent.
– Katarinahuset med sina vackra kontor och spektakulära utsikt börjar ta form och intresset för de nyrenoverade lokalerna vid Slussen är skyhögt. OMG bidrar ytterligare till den spännande mix av företag som flyttar in i Katarinahuset och tillför även till Slussens redan dynamiska blandning verksamheter, medarbetare och kunder, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.
– Att jobba med OMG och Atrium Ljungberg i detta projekt har varit intressant och givande. Katarinahuset är en ikonisk byggnad på en ikonisk plats, säger Eric Johansson, Senior Associate Tenant Representation på Cushman & Wakefield, som var rådgivare till OMG i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige