Image
Pudervippan 1.
Pudervippan 1. Bild: Olov Lindgren

Återköpt fastighet stambytt, renoverad och rustad för framtiden

Bolag Nu är det dags för hyresgästerna i Olov Lindgrens fastighet Pudervippan 1 i Fruängen, att flytta tillbaka till sina stambytta och nyrenoverade lägenheter.
Publicerad den 9 Juni 2021

Huset byggdes av Olov Lindgren 1955 och för att finansiera bolagets tillväxt i innerstaden, såldes fastigheten 1957. Långsiktighet är en av grundpelarna i Olov Lindgrens verksamhet och sedan starten 1938 har endast tre fastigheter sålts. 2017 fick bolaget möjlighet att köpa tillbaka en av dessa, Pudervippan 1. Detta hus har nu renoverats.

– Det mesta var ursprungligt från byggåret när vi tillträdde, så det blev en fråga om intensivvård för att åter göra huset till en prydnad för Fruängen. Kanske inte ekonomiskt självklart, men känslomässigt rätt. Ett tydligt bevis för att gammal kärlek aldrig rostar, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Fastigheten hade vid förvärvet behov av renovering och en åtgärdsplan för att få huset i modernt skick genomfördes.

Hösten 2019 tomställdes fastigheten och samtliga hyresgäster flyttade till evakueringslägenheter. Huset fick nya pulsådror i form av vatten, avlopp, el och fiber. Med renoverat tak och förbättrad isolering kommer energiförbrukningen minska. Den slitna ädelputsen har återställts och mycket av detaljerna i inredningen har behållits. Det ska kännas att det är ett hus från 1950-talet men med en modern standard för hyresgästerna.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige