Huset byggdes av Olov Lindgren 1955 och för att finansiera bolagets tillväxt i innerstaden, såldes fastigheten 1957. Långsiktighet är en av grundpelarna i Olov Lindgrens verksamhet och sedan starten 1938 har endast tre fastigheter sålts. 2017 fick bolaget möjlighet att köpa tillbaka en av dessa, Pudervippan 1. Detta hus har nu renoverats.
– Det mesta var ursprungligt från byggåret när vi tillträdde, så det blev en fråga om intensivvård för att åter göra huset till en prydnad för Fruängen. Kanske inte ekonomiskt självklart, men känslomässigt rätt. Ett tydligt bevis för att gammal kärlek aldrig rostar, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.
Fastigheten hade vid förvärvet behov av renovering och en åtgärdsplan för att få huset i modernt skick genomfördes.
Hösten 2019 tomställdes fastigheten och samtliga hyresgäster flyttade till evakueringslägenheter. Huset fick nya pulsådror i form av vatten, avlopp, el och fiber. Med renoverat tak och förbättrad isolering kommer energiförbrukningen minska. Den slitna ädelputsen har återställts och mycket av detaljerna i inredningen har behållits. Det ska kännas att det är ett hus från 1950-talet men med en modern standard för hyresgästerna.
Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.