Image
Magnus Andersson.
Magnus Andersson. Bild: Aros Bostad

Aros anlitar Lindbäcks för träbyggnation i Nacka

Bygg/Arkitektur Aros Bostad har tecknat entreprenadavtal med Lindbäcks avseende uppförande om 104 hyreslägenheter, vilket motsvarar den sista etappen av bostadsprojektet O2 Orminge i Nacka. Färdigställande beräknas till början av 2023.
Publicerad den 22 Mars 2022

Magnus Andersson, vd Aros Bostad:
– Det känns bra att återigen teckna avtal med Lindbäcks, som har varit en stabil partner genom hela projektet O2 Orminge. Den första etappen utgjorde vårt pilotprojekt för industriellt producerade trähus, vilket vi sedan implementerat i verksamheten för att kunna leverera bostäder av hög kvalitet till ett lägre pris och med ett lägre klimatavtryck.

O2 Orminge omfattar tre etapper med totalt 267 lägenheter, fördelade på nio flerbostadshus med stommar och fasader i trä. Det aktuella entreprenadavtalet med Lindbäcks omfattar den tredje och sista etappen, motsvarande fyra byggnader om 104 hyreslägenheter. De första två etapperna är färdigställda som bostadsrätter.

Peter Sohlberg, affärsutvecklare, Lindbäcks i Mälardalen:
– Vi är alltid lite extra glada när våra kunder väljer att jobba genomgående med trä, ett vackert och hållbart val. Vårt byggsystem med industriellt producerade hus i trä minskar klimatpåverkan med upp till 50 procent jämfört med traditionellt byggda flerbostadshus.

Bostäderna inom den tredje etappen är sålda till CBRE Global Investors, på uppdrag av en paneuropeisk fond, vilken tillträder vid färdigställandet i början av 2023. Projektet genomförs i fonden Aros Bostad IV.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige