Image
F60.
F60. Bild: Arlandastad Group

Arlandastad säljer 125 000 mark till JV

Transaktioner Arlandastad säljer 125 000 kvadratmeter mark, motsvarande sex procent av det totala markinnehavet, för 4 200 kronor per kvadratmeter vilket ger ett totalt underliggande fastighetsvärde om 522 miljoner kronor. Köpare är Arlandastad F60 AB, ett JV-bolag som till hälften ägs av Arlandastad och hälften av Swiss Life Asset Managers (tidigare NRP) och Cavandium. Förvärvspriset om 4 200 kronor per kvadratmeter överstiger det bokförda värdet med cirka 125 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Februari 2022

Parterna kommer gemensamt att utveckla den nya stadsdelen i Arlandastad till en företagspark med namnet F60. Avtalet innehåller även en option för JV-bolaget att förvärva ytterligare 40 000 kvadratmeter mark från Arlandastad. Tillträde beräknas ske före utgången av andra kvartalet.
– Vi är glada över att inleda ett strategiskt samarbete med Swiss Life Asset Managers och Cavandium som kommer bidra till en ökad exploateringstakt av området. Affären bekräftar den potential som finns i våra byggrätter och de betydande förädlingsvärden som kommer att kunna realiseras över tid, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group.
– Det är en hög efterfrågan på den typ av lokaler som ska produceras i F60 och vi ser fram emot att påbörja förverkligandet av företagsparken tillsammans med Arlandastad Group. Det är glädjande att få ingå detta partnerskap och vara en del av den spännande utveckling som sker i detta strategiska och mycket expansiva område, säger Joakim Einarsson, chef fastighetsutveckling på Cavandium.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige