Image
Bild: Istock

Anrikt stadshotell får ny ägare

Transaktioner Fastigheten i Mariestad som inrymmer Mariestads stadshotell, 15 bostadslägenheter och sju kommersiella lokaler byter ägare.
Publicerad den 24 November 2023
Mariestad stadshotell. Bild: Kommersiella Fastigheter
Mariestad stadshotell.

Byggnadens ytor utgörs av Mariestads stadshotell, 15 bostadslägenheter samt sju kommersiella lokaler. Fastighetens totala markareal uppgår till 4 553 kvadrameter med en total uthyrningsbar yta om 4 354 kvadratmeter. Största hyresgäst är Mariestads stadshotell.

Byggnaden är uppförd under 1800-talet och har genomgått flera om- och tillbyggnader under senare år.
– Vi som säljande part skulle vilja tacka Fredrik Wistrand och Kommersiella Fastigheter för en professionellt genomförd försäljningsprocess och samtidigt önska köpande part lycka till med den framtida förvaltningen av denna anrika byggnad, säger säljaren.
– Att få förtroendet att vara med och förmedla denna vackra byggnad är väldigt speciellt. Jag vill tacka säljaren för förtroendet i samband med avyttringen och önska köparen lycka till med den fortsatta förvaltningen, säger Fredrik Wistrand.

Förvärvet genomfördes i en bolagsöverlåtelse och köparen tillträdde fastigheten den 21 november.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige