Image

Anrikt handelshus går in i fastigheter - söker vd

Bolag Fastigheter blir ett nytt affärsområde för det stiftelseägda handelshuset Elof Hansson. Under våren ska en vd till det nya affärsområdet rekryteras.
Publicerad den 16 December 2010

- Vi kommer givetvis att fortsätt att utveckla vår handelsverksamhet som delas på två affärsområden, Trade och Industri. Fastigheter blir det tredje affärsområdet. Vi ska gå från att vara passiva till att vara aktiva inom fastigheter, säger Thomas Pettersson, som sedan 1992 är vd för handelshuset, till Dagens Industri.

Stiftelseägda Elof Hanssons fastighetsbestånd har i dag ett värde om cirka en halv miljard kronor och är beläget i västra och södra Sverige.

Huvudkontoret finns på Första Långgatan i Göteborg, och det är främst här man har externa hyresgäster, skriver DI.

- Vi ska under våren rekrytera en vd till det nya affärsområdet. Denne får i uppdrag att bygga upp verksamheten från noll, dra upp ramarna, utarbeta en strategi och rekrytera medarbetare, säger Thomas Pettersson till DI.

- I dag har vi uteslutande kommersiella fastigheter, men vi är inte främmande för att gå in i bostadsfastigheter.

Thomas Pettersson räknar med att om ett år lämna över vd-klubban till Björn Petrusson, som från årsskiftet blir vd för handelsområdet Trade.

Handelshuset Elof Hansson grundades 1897 i Hamburg och flyttade verksamheten till Göteborg 1914.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige