Image

Ankarhagen köper OK-portfölj

Transaktioner Ankarhagen förvärvar en fastighetsportfölj bestående av sju fastigheter i mellersta och södra Sverige från OK ekonomisk förening. Beståndet omfattar 17 500 kvadratmeter.
Publicerad den 6 December 2016

Hyresgäster i fastigheterna är bland annat Bilia och EM Bilar.

Ankarhagen tillträdde portföljen under oktober.

- Vi är väldigt glada över detta förvärv. Fastigheterna har mycket hög kvalité och är 100 procent uthyrda till stabila verksamheter i etablerade mikrolägen. Vår nuvarande fastighetsportfölj och hyresgästmix präglas av ett högt inslag med fordonsrelaterade service som nu kompletteras med bilhandel, säger Markus Sjövall, vd för Ankarhagen.

- Försäljningen av fastigheterna kommer som ett naturligt steg efter det tidigare strategiska beslutet att sälja verksamheterna vilket genomfördes under våren 2016. Det känns bra att sälja fastigheterna till Ankarhagen, ett fastighetsbolag som har hög kunskap och erfarenhet om förvaltning och utveckling av fastigheter av just sådan här karaktär. Vi är övertygande om att de kommer kunna hjälpa hyresgästerna att fortsätta bedriva verksamheterna på ett konkurrenskraftigt och positivt sätt, säger Britt Hansson, vd och koncernchef på OK ekonomisk förening.

FAKTA/ Ankarhagen
Ankarhagen är ett opportunistiskt fastighetsbolag som grundades 2011 av Markus Sjövall (vd) tillsammans med Altira AB och äger idag 44 fastigheter med 480 000 detaljplanerad mark för industri, kontor och handel i Mellansverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige