Image

Alteryd går till Ramirent

Karriär Veidekke Entreprenads vd Erik Alteryd går vidare och blir ny Sverigechef för Ramirent.
Publicerad den 8 Januari 2013
Erik Alteryd. Bild: Veidekke.
Erik Alteryd.

- Erik har under sina åtta år gjort ett strålande arbete och är en av dem som verkligen skall äras för den framgång företaget haft i Sverige. Jag är den förste att beklaga att Erik nu väljer att söka nya utmaningar utanför koncernen men vill samtidigt tacka Erik för en fantastisk tid inom Veidekke samt önska honom all lycka till framöver, säger Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige AB.

Alteryd lämnar nu omedelbart rollen som vd för Veidekke Entreprenad för att under sin uppsägningstid på sex månader istället vara regionchef för Veidekke Bygg Stockholm.
Per-Ingemar Persson tar över vd-rollen på Veidekke Entreprenad i väntan på att en ny vd ska utses.

I juli 2013 blir Erik Alteryd Sverigechef för Ramirent, ett av Sveriges största maskinuthyrningsföretag.

– Jag är mycket glad att hälsa Erik välkommen till Ramirent-koncernens ledningsgrupp. I sin nya roll tillför han djup kunskap om byggindustrin som kommer att få direkt avsättning i arbetet med att ännu bättre tillgodose våra kunders behov, säger Magnus Rosén, vd för Ramirent-koncernen.

Erik Alteryd efterträder Peter Dahlsten som lämnade Ramirent AB den 9 oktober. I anslutning till att Erik Alteryd tillträder som vd flyttar det svenska huvudkontoret från Göteborg till Stockholm där han kommer att vara placerad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige