Image
Bild: Istock

Altaal förvärvar byggrätt i Norrköping

Transaktioner Altaal fortsätter att hålla ett högt förvärvstempo och förvärvar nu bland annat en byggrätt i Norrköping genom bolaget Bolivo Bostad, en modern bostadsutvecklare av hållbara bostäder för egen förvaltning med fokus på Sveriges seniorer.
Publicerad den 30 Mars 2022
Annons
Image

Byggrätten, belägen i expansiva Björkalund strax söder om Norrköping centrum, omfattar cirka 2 190 kvadratmeter BTA där bolaget planerar för 35 lägenheter. Säljare är Lundbergs Fastigheter som tillsammans med kommunen utvecklar den nya stadsdelen som kommer innefatta omkring 1 000 bostäder, skola och service.
– Norrköping är en strategiskt viktig ort för oss och vi är mycket glada över möjligheten att få etablera oss här. Säljaren har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med kommunen och det ska bli spännande att få ta över stafettpinnen i denna nya stadsdel som kombinerar det bästa av staden och den vackra naturen. Behovet av sociala bostäder för seniorer är stort och här har vi alla förutsättningar att utveckla en produkt som rimmar väl med vad vi som bolag står för, säger Eric Swahn på Altaal.

Bolivo Bostad vill vara med och bryta ny mark genom att skapa bostäder som erbjuder trygghet, samvaro och närvaro, med bättre förutsättningar för seniorer att leva och bo med god kvalité. Samtliga bostäder ska vara klimatsmarta och belägna på orter där Bolivo Bostad kan vara en del av kommunens lösning gällande utmaningen med tröga flyttkedjor, inlåsningseffekter och ensamhet bland äldre.

Tillväxtresan fortsätter i Bolivo Bostad och vi är glada att kunna möta den underliggande efterfrågan vi ser runtom i landet. Vi har en projektbank med cirka 1 000 bostäder i olika faser och jobbar hårt för att nå vårt övergripande mål om långsiktig närvaro i 100 kommuner, säger Henrik Schmidt på Altaal.

Altaal, som driver Bolivo Bostad är ett oberoende investeringsbolag som med utgångspunkt i reala tillgångar bygger bolag med en värdedriven agenda och ett tydligt operationellt fokus. Initiativtagare till Altaal är entreprenörerna Henrik Schmidt och Stefan Gattberg samt familjen Penser.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige