Image

Alma tar in 150 miljoner euro

Bolag Alma Property Partners har tagit in drygt 150 miljoner euro till sin andra pan-nordiska opportunistiska fond, Alma Property Partners II. Merparten av kapitalet kommer från nio europeiska institutioner.
Publicerad den 12 December 2018
Simon de Chateau. Bild: Alma Property Partners
Simon de Chateau.

Målsättningen är att utöka fondens storlek till omkring 250 miljoner euro, vilket kan öka till totalt 300 miljoner euro.

– Vi är mycket tacksamma för fortsatt förtroende och stöd från våra investerare. De flesta av de investerare som bidrog till den första stängningen var antingen investerare i Alma fond I eller har investerat med mig tidigare. Vi har en aktiv investeringspipeline och har redan gjort några förvärv i fond II, säger Simon de Château, Partner och CIO för Alma Property Partners.

Alma Property Partners har tio anställda med kontor i Stockholm och Helsingfors. Organisationen växer och planen är att ha cirka 15 personer och ett nytt kontor i Köpenhamn på plats i slutet av 2019.

– Vi är nöjda med resultatet av den första stängningen och vi förväntar oss att avsluta kapitalresningen under andra kvartalet nästa år. Vi är nu fokuserade på att fortsätta förstärka vår organisation. Vi har nyligen anställt Stefan Albinsson som Partner och Head of Asset Management och en annan senior medarbetare och partner kommer att ansluta till investeringsteamet i februari. Nästa år kommer att bli spännande, då vi planerar att öppna ett kontor i Köpenhamn och anställa några fler kollegor till vårt investeringsteam, säger Sloan Wobbeking, partner och vd för Alma Property Partners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige