Image

Alm köper i Sundbyberg

Transaktioner Alm Equity (40 procents ägarandel) har tillsammans med investerare förvärvat fastigheten Råsten 3, mitt i centrala Sundbyberg.
Publicerad den 26 Maj 2011

Fastigheten har en markareal om 3 813 kvadratmeter och är detaljplaneändrad för bostäder och lokaler om 7 200 kvadratmeter. På fastigheten finns även en parkeringsplats för ett trettiotal bilar.

Fastigheten Råsten 3 ligger i ett kvarter mellan Prästgårdsgatan och Sturegatan, i centrala Sundbyberg.

På fastigheten finns två byggnader, den mindre av de två är den så kallade C. R. Nybergs lödlampfabrik uppförd 1891 och är historiskt värdefull i sin utformning. Den större byggnaden är ursprungligen uppförd 1912 men är senare utbyggd i flera omgångar. Båda fastigheterna har genomgått omfattande renoveringar i mitten av 1990-talet och är i gott skick.

- Vi ser fram emot att kunna utveckla moderna boenden i dessa båda unika äldre hus i en av de mesta attraktiva närförorterna till Stockholm. Läget kunde inte vara bättre med alla butiker och kommunikationer i husens absoluta närhet, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

Alm Equitys byggrättsportfölj innehåller efter förvärvet 18 (17) bostadsprojekt om 71.100 (63.900) kvadratmeter möjlig byggarea, varav Alm Equitys andel är cirka 42 300 (39 400) kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige