Image
Alm Equity säljer 20 procent av 2xA Entreprenad till bolagets vd.
Alm Equity säljer 20 procent av 2xA Entreprenad till bolagets vd. Bild: ALM Equity

Alm Equity säljer 20 procent av 2xA Entreprenad till bolagets vd

Bolag Alm Equity avyttrar 20 procent av innehavet i 2xA Entreprenad till Thomas Carlsson som är vd i det sistnämnda bolaget.
Publicerad den 19 Augusti 2022

Transaktionen sker via bolag från båda parter med syftet att skapa långsiktigt incitament att driva och utveckla entreprenadverksamheten för fortsatt tillväxt.

Aktierna i bolaget som avyttras är uppdelade i stamaktier och preferensaktier med företrädesrätt till avkastning. ALM Equity behåller aktier motsvarande 80 procent av bolaget och dess vinster. ALM Equitys fortsatta ägande ger utöver det företräde till ett preferenskapital om 1 366 miljoner kronor som löper med en årlig avkastning om 3 procent. De aktier som avyttras är stamaktier utan företräde. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 0,8 miljoner kronor och baseras på en extern marknadsvärdering.

– Transaktionen skapar en incitamentsstruktur för fortsatt värdetillväxt av vårt innehav i 2xA Entreprenad. Affären gör att vi delar på resultatet från det värdeskapande som tillkommer utöver preferenskapitalet, säger ALM Equitys vd Joakim Alm.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige