Image

Alm Equity köper Golfens Hus i Danderyd

Transaktioner Alm Equity har tillsammans med investerare förvärvat Svenska Golfförbundets lokaler i Danderyd. Kontorslokalerna om 1 200 kvadratmeter ska ombildas till lägenheter.
Publicerad den 13 Januari 2016

Läget på Kevinge strand intill Edsviken och med gångavstånd till Mörby Centrum är idealiskt, enligt Joakim Alm, vd på Alm Equity.

– Vi har tidigare utvecklat grannfastigheten och projektet Kevinge Strand med dess unika bostäder signerade Sandellsandberg. Läget är enastående och unikt och vi hoppas kunna komplettera området med ett fint tillskott bostäder, säger Joakim Alm.

SGF:s kansli flyttar till nya lokaler vid Skanstull i Stockholm tillsammans med Riksidrottsförbundet, SISU och 29 andra specialidrottsförbund.

Sammanlagt sitter cirka 350 personer i de ombyggda kontorslokalerna, som är tänkta att skapa förutsättningar för bättre erfarenhetsutbyten och fler möten i vardagen.

– Det är naturligtvis en smula vemodigt att lämna Golfens Hus efter nästan 20 år. Samtidigt är det med en stor portion optimism vi kliver in i helt nya lokaler anpassade efter vår verksamhet och ett modernt arbetssätt. Genom flytten till Idrottens Hus hamnar vi nära RF, SISU och ett stort antal andra specialidrottsförbund, vilket är mycket positivt, säger SGF:s generalsekreterare Gunnar Håkansson.

– Golfen är ett av Sveriges största specialidrottsförbund och utöver den idrottsliga satsningen arbetar vi aktivt med samhällsfrågor som hälsa, miljö, turism och jämställdhet. Att golfen nu kommer närmre övriga Idrottssverige innebär fördelar i form av kortare beslutsvägar och stora möjligheter att kunna utbyta erfarenheter och driva frågor tillsammans med RF och andra förbund, fortsätter Gunnar Håkansson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige